eerste idee schetsen appartementen markt S-L-Houtem

Een smal hoekperceel te Sint Lievens Houtem is de ontwerpsite voor dit project. Aangezien de ontwerpoppervlakte eerder beperkt is, hebben we ervoor gekozen de circulatie buiten de gebouwen te gaan brengen.  Een buitenlift met glazen passerellen zorgen voor de kern van het ontwerp. Via deze circulatiekern is de toegang naar de appartementen voorzien. Om oververhitting tegen te gaan is de glazen kern voorzien van houten lamellen die conceptueel doorlopen in de materialisatie van de gebouwen. In het ontwerp zijn 5 appartementen voorzien. 

LAUREAAT ARCHITECTUURWEDSTRIJD VOOR sociale huisvestingmaatschappij SBK DENDERMONDE

Winnend wedstrijd ontwerp: Bouwen van 5 sociale woningen.    

Een accent op de hoek, de inkom in de zijgevel en extra raamopeningen maken de zijgevel even belangrijk dan de voorgevel. Hierdoor krijgt het naastgelegen evenementenplein een aantrekkelijke omkadering.

Een accent op de hoek, de inkom in de zijgevel en extra raamopeningen maken de zijgevel even belangrijk dan de voorgevel. Hierdoor krijgt het naastgelegen evenementenplein een aantrekkelijke omkadering.

Een laagdrempelige architectuur versterkt het karakter van de straat.

Een laagdrempelige architectuur versterkt het karakter van de straat.

Binnen hetzelfde concept van 5 geschakelde woningen zijn verschillende woontypes mogelijk zonder aan de architectuur te wijzigen. Het verspringend schakelen van de woningen zorgt voor een speelse achtergevel

Binnen hetzelfde concept van 5 geschakelde woningen zijn verschillende woontypes mogelijk zonder aan de architectuur te wijzigen. Het verspringend schakelen van de woningen zorgt voor een speelse achtergevel

variante gevelafwerking in hout.

variante gevelafwerking in hout.